A început Săptămâna Plutăritului, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Ciocănești. Manifestările au debutat duminică, 11 august, la unitățile de cult din comună, cu slujbele de pomenire a plutaşilor trecuţi la cele veşnice.

Luni, 12 august, a început, la Podul Negru, confecţionarea plutei cu patru table. Tot în aceeași zi a avut loc întâlnirea plutaşilor cu copiii parti­cipanţi la tabăra „Bucuria din curtea Bisericii”.

Potrivit programului, marţi, de la ora 9:00 se finalizează pluta cu patru table şi  începe confecţionarea plutei cu trei table. Trebuie precizat că de la ora 13:00 este programată o acţiune de ecologizare şi amenajare pentru plutărit a Bistriţei Aurii.

Miercuri, 14 august, de la ora 9:00 se vor face ultimele lucrări la plute, urmând ca, începând cu ora 16:00, pluta cu patru table să parcurgă traseul Podul Negru – Orata.

Potrivit organizatorilor, joi, 15 august, de la ora 15:00, va începe spectacolul folcloric „Bistriţă, pe malul tău”, unde vor participa grupuri folclorice din localitățile străbătute de Bistrița Aurie: Cârlibaba, Botoș, Ciocănești, Vatra Dornei, Broșteni și Borca. De asemenea, pe scenă vor evolua Pamfil Roată, Călin Brăteanu cu taraful “Obcini”, Elisa Hechelciuc, Ansamblul “Floricică de la munte” din Piatra Neamţ, Ansamblul “Muguraşii Poenarilor” din Poenarii Burchii – Prahova, dar și Grupul “Terra di Danza” din Parma – Italia.

Vineri, 16 august, de la ora 11:00, pluta cu patru table va parcurge  traseul Orata – Oiţa, iar de la ora 17:00 traseul Oiţa – Stadion, în timp ce pluta cu trei table va pleca, de la ora 14,00, pe traseul Podul Negru – Orata. Pentru a-i răsplăti pe plutași, organizatorii au decis să încheie ziua cu un concert susținut de artistul Nicolae Furdui Iancu. De asemenea, pe scenă va evolua Ansamblul „Prahova” al Casei de Cultură “I.L. Caragiale” din Ploieşti.

Sâmbătă, 17 august, de la ora 10:00, pluta cu trei table va parcurge traseul Orata – Oița, iar de la ora 16:00, traseul Oița-Stadion. La ora 18:00 va avea loc premierea plutașilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.