Iluminatul public are din nou „îngrijitor”, pentru că la licitația de întreținere a acestui serviciu și-a depus oferta o singură asociere de firme, aceeași ca cea care se ocupă deja de iluminatul public sucevean.

„A avut loc licitația pentru serviciul de întreținere și reparație a echipamentului de iluminat public la care a fost o singură ofertă – Loial Impex SRL și Elco SA – tot cei care fac și astăzi întreținerea. Așa cum am mai spus a fost eligibilă și a fost declarată câștigătoare pentru suma de 648.336 de lei fără TVA. Noi ne dorim să implementăm și proiectul de iluminat pe fonduri elvețiene, modernizând astfel iluminatul public în municipiul nostru, după care să facem un contract de concesionare a întreținerii iluminatului public pentru că an de an avem de-a face cu licitații care merg foarte greu, ocupând un trimestru și chiar câte 6 luni dacă mai sunt și contestații și rămânem anumite perioade descoperiți la întreținerea echipamentului de iluminat care este foarte important pentru cetățeni”, rezumă Ion Lungu.

Acesta mai declară că acest contract este un drum sigur către continuitate și stabilitate, drept pentru care acest contract de concesiune este neapărat necesar.

„De aceea, repet, ne dorim să facem un contract de concesiune să avem stabilitate, o strategie clară, vom avea și acel birou de telegestiune, adică gestionarea iluminatului public din municipiul Suceava, și este normal să avem o continuitate în acest sens”, a concluzionat primarul.

Probabil acest contract se va încheia după ce se vor instala noile sisteme de iluminat public, cele cumpărate cu bani elvețieni. Primăria va avea discuții cu mai multe firme, cel mai probabil, înainte de a concesiona întreținerea sistemului de iluminare către una dintre ele, în funcție de termenii de colaborare. Deocamdată este cert că pentru restul anului asocierea de firme Loial Impex și Elco SA, se va ocupa de buna funcționare a iluminatului public.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.