Duminică, 15 octombrie, în jurul orelor 02:10, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Bucovinei, pe raza orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control autoturismul marca Audi Q7 cu număr de înmatriculare  provizoriu  care se deplasa dinspre comuna Straja spre orașului Vicovu de Sus. Conducătoarea auto a prezentat actele autoturismului, precizând că celelalte documente se află la domiciliu. De asemenea susnumita nu a prezentat declarația pe propria răspundere privind motivul pentru care se afla pe drumurile publice.

În urma interogării bazei de date a fost identificată conducătoarea autoturismului în persoana numitei  Elena B. în vârstă de 34 de ani din comuna Straja.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea a două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind interogată baza de date s-a constatat faptul că Elena B. figurează ca fiind posesoarea permisului de conducere figurând ca având permisul de conducere ”REȚINUT”. 

S-a procedat la sancționarea conducătoarei auto pentru săvârșirea contravenției prevăzută la art.65 alin 1 lit. m  din Legea nr. 55/2020 cu amendă în valoare de 500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.