O suceveancă i-a trimis un mesaj Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, prin care își arată îngrijorarea față de săvârșirea Tainei Botezului. Femeia nelămurită îl întreabă pe ierarh dacă este corect ca un copil să fie botezat doar prin turnarea apei pe cap și nu prin afundarea pruncului în cristelniță.

„Sărut mâna, Înaltpreasfinția voastră! Am o nelămurire și vă rog să mă ajutați. O cunoștință și-a botezat recent băieţelul. La momentul afundării preotul respectiv a rugat-o pe naşă să vină cu băiețelul deasupra cristelniței și a turnat dintr-un bol apă pe capul lui. Cristelnița era goală. Este valid botezul?”, i-a transmis A.P. Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

De cealaltă parte, ÎPS Calinic a asigurat-o pe femeie că botezul este valid, preotul paroh care a efectuat Taina Botezului având motive întemeiate să nu afunde copilul în cristelniță.

„Stimată doamnă! Preotul este principalul responsabil în săvârşirea Tainei Sfântului Botez. Dacă sfinţia sa a considerat că Botezul acelui prunc a trebuit făcut prin turnare probabil că a avut destule motive în acest sens şi atunci este valid. Doamne, ajută!”, i-a transmis ÎPS Calinic sucevencei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.