„Modernizare și dotare Grădiniță cu Program Normal în satul Crucea” este denumirea celui mai recent proiect finalizat în comuna suceveană Crucea, un proiect a cărui inaugurare a avut loc luni, 3 februarie 2020.

Astfel, în prezența copiilor și a cadrelor didactice, primarul comunei, Rusu Dorin și directorul Școlii Gimnaziale, Mirela Bontea, au tăiat panglica celei mai moderne unități de învățământ pentru preșcolari.

În cadrul evenimentului lipsit de festivism, în fața comunității, edilul a declarat că această unitate şcolară, la fel ca și celelalte, merită tot sprijinul din partea administraţiei locale, iar atenţia acordată bunei gestionări şi modernizării unităţilor şcolare va continua şi pe viitor, acolo unde va mai fi nevoie de ceva.

De asemenea, primarul Rusu a felicitat și constructorul de la Amicii Building, căruia i-a mulţumit pentru buna colaborare, atitudine ce a dus la finalizarea lucrărilor cu mult timp înainte de termenul asumat inițial.

„Clădirea de dinainte nu era cea mai potrivită, iar acest lucru nu putea rămâne așa. Ne bucurăm că finalizăm astăzi o investiție finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care va bucura la rândul ei copilașii care vor învăța aici. Continui să cred că Educația este o ramură ce trebuie să aibă întâietate, pentru că ea se leagă de viitor, iar noi vom continua să investim în viitor atunci când va fi nevoie”, a declarat primarul Dorin Rusu.

 

Proiectul de modernizare și dotare s-a implementat în școala veche existentă  și  a implicat reconstrucția clădirii respective și dotarea acesteia cu tot ceea ce implică un proces educativ performant zilelor noastre: săli de clase moderne, sală de proiecție, sală de studiu, bibliotecă, vestiar, compartiment lapte și corn, grupuri sociale, dușuri, stingătoare și pichet PSI echipat, paratrăsnet, centrală termică proprie, rezervor acumulare apă și sistem de filtrare de 800 litri, parc de joacă exterior.

Ca și dotare, s-au achiziționat 8 laptopuri cu licență, 6 televizoare, 2 videoproiectoare, ecrane de proiecție, table de scris, 2 frigidere, 3 imprimante, cuptor cu microunde, filtru cafea, vesela și mobilierul necesar.

One Response

  1. Materiale Didactice

    Va oferim gama completa de materiale didactice pentru gradinita, clasa pregatitoare, clasa 0, scoala primara, gimnaziu si liceu: jocuri instructiv educative pentru logopedie si psihopedagogie, planse, instrumente, aparate, dispozitive, modele, harti, globuri, atlase, microscoape digitale cu camera video, ecrane de proiectie, echipamente sport si multimedia.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.