oameni de lângă noi - vechi

Când pușcăria devine universitate

A venit timpul să tratăm cu seriozitate viața lui Radu Bercea pentru a încerca să determinăm cum a reușit plasticanul să transforme încercările vieții în artă, motivul detașării sale de cotidian în favoarea universului cromatic al creațiilor sale.

Anca Crăciun

Finalul de an ne prilejuiește includerea la această rubrică a unui om foarte special, de data asta o femeie, care, deși după știința noastră n-a scris nici poezie și nici proză, a crescut un mic talent și a contribuit la apariția altor câtorva posibile talente viitoare.

Preotul Vasile-Liviu Mihăilă

Am dedicat acest ciclu oamenilor deosebiți, care își duc zilele la un întins de braț de noi și pe lângă care trecem nepăsători pe stradă, deoarece ei nu consideră că ceea ce fac este deosebit sau meritoriu. Părintele Mihăilă este un asemenea om.

O vizită în cer

Am avut onoarea să fim primiți în locuința artistului pentru a continua documentarea pentru seria de articole despre viața sa. Din păcate sau din fericire, ceea ce trebuia să fie o inșiruire de date importante din viața sa a fost amânat deoarece artistul tocmai pregătește o nouă expoziție.

Ciclul Valerian Cubleşan: Icoana copilăriei

Continuăm povestea vieții lui Valerian Cubleșan, așa cum v-am promis și așa cum Lian a acceptat să ne-o istorisească, în încercarea de a descoperi cum a devenit omul deosebit pe care îl cunoaștem azi.

Radu Bercea

O incursiune în cultura bucovineană, fără să poposim asupra graficianului și pictorului Radu Bercea, ar fi cu siguranță o impietate. Astăzi vă prezentăm doar o avanvremieră asupra subiectului, deoarece viața și activitatea acestui om merită cu siguranță o abordare mai aparte.

Oameni de lângă noi

Mărturisim că suntem puțin complexați față de acest subiect. Oricum am vrea să-l prezentăm pe Lian, el nu încape în limbajul comun. Orice linie descriptivă devine săracă și insuficientă deoarece OMUL din spatele acestui nume transcende reguli și cutume care dau, în mod uzual, valorile unei descrieri. Așa că am decis să scriem despre el mai multe materiale lăsându-vă să vă faceți propria impresie.

Cotlarciuc Sorin-Constantin

Născut la Vatra Dornei în 1951, este o figură importantă a culturii bucovinene. Implicat atât în viața imediat culturală, ca poet și epigramist publicat și ca președinte al Cenaclului Nectarie din Vama, cât și ca promotor al obiceiurilor bucovinene prin Festivalul Hribului pe care îl organizează, Sorin Cotlarciuc desfășoară o intensă activitate de revigorare a tradițiilor bucovinene.

Constantin Moldovan

Dacă am demarat acest ciclu de articole cu un poet deja afirmat, cunoscut și recunoscut la nivel național, vom continua cu un alt poet, mult mai puțin cunoscut, dar nu mai puțin talentat.

Sorin Poclitaru

În încercarea mea de a aduce în atenția cititorilor persoane din zonele ajunse gri și încețoșate ale culturii, am să vă prezint OMUL de dincolo de evident și știut.