Empatici, săritori și de ajutor – așa ar putea fi descriși voluntarii de la Cornu Luncii, oameni care, de fiecare dată când a fost nevoie, au spus prezent, s-au înarmat cu cele necesare, au îmbrăcat salopetele și au plecat spre locul în care era nevoie de ei. Coordonați de părintele voluntar Gabriel Florea și însoțiți de primarul  Gheorghe Fron, pompierii voluntari de la Cornu Luncii, împreună cu mulți alți oameni inimoși din comună, au lucrat cot la cot cu oamenii afectați de nenorociri, au reconstruit case și au adus zâmbete pe chipurile celor bătuți de soartă.

În total au refăcut 37 de case și i-au ajutat pe sinistrații a căror agoniseală a fost luată de ape, sau distrusă de incendii.

Încă din anul 2006, când o furtună puternică a măturat sate întregi, oamenii de la Cornu Luncii au decis că nu pot rămâne indiferenți și au acționat imediat. Au strâns ajutoare și s-au îndreptat spre locurile afectate de inundații. Atunci au fost în satul Goioasa, comuna Agăș, județul Bacău, dar și în satele Arbore și Țibeni din județul Suceava.

Tot atunci, ajutorul celor din Cornu Luncii s-a îndreptat și către localitatea Mânăstirea, județul Călărași. Acolo, Dunărea a inundat 173 case. Și pentru că au constatat rapid că sinistrații nu aveau nevoie doar de mâncare și încurajări, voluntarii de la Cornu Luncii au asigurat forța de muncă necesară reconstruirii caselor distruse de ape.

Același lucru au făcut și în anul 2013, când o altă furtună a afectat comuna Cudalbi din județul Galați, dar și anul acesta, când apele au inundat mai multe sate din Vaslui și Galați. Anul acesta, mai precis pe 27 septembrie, voluntarii de la Cornu Luncii s-au înarmat din nou cu cele necesare și au oferit o mână de ajutor oamenilor din Grivița, județul Vaslui.

„SVSU Cornu Luncii și părintele pompier Florea Puiu Gabriel au participat joi la stingerea incendiului la cele 2 gospodării din comuna Fântâna Mare. Apoi, până seara târziu, au încărcat ajutoarele în cele 3 mașini, iar vineri dimineață, la ora 6:00, au plecat la drum spre Grivița, lângă Bârlad”, a spus primarul Gheorghe Fron.

Ajutorul oferit de oamenii de la Cornu Luncii și implicarea pompierilor voluntari din localitate au fost, și de această dată, „mană cerească” pentru sinistrați, iar primărița de la Grivița a cuprins într-un mesaj de mulțumire amalgamul de sentimente și trăiri ale celor de acolo.

„În numele locuitorilor comunei Grivița, vă mulțumesc din suflet și îmi exprim recunoștința pentru toată generozitatea locuitorilor comunei Cornu Luncii și a firmelor care au donat cantități consistente pentru familiile afectate de aceste puternice inundații.

Am trăit sentimente de neputințǎ, deznădejde în primele zile văzând dezastrul lăsat de ape în gospodăriile noastre, dar zilele acestea am trăit multă emoție, bucurie și  sentimente greu de descris în cuvinte când am primit vestea cǎ dumneavoastră, domnule primar Gheorghe Fron, împreună părintele Gabriel Florea şi întreaga comunitate  din Cornu Luncii v-ați mobilizat repede într-o campanie de donații bani si produse atât de necesare familiilor afectate.

Am simțit dragostea și bunătatea oamenilor din zona dumneavoastră!

Aveți o echipă minunată care vă este alături, vă felicit și vă admir pentru modul în care relaționați atât de frumos cu întreaga comunitate!

Cu prețuire, colega

Alina Iuliana Munteanu

Primar al Comunei Grivița, Vaslui”.

Și pentru că nu doar apa lasă dezastre în urmă, ci și focul, și nu doar oamenii din alte localități au nevoie de ajutor, ci și cei de acasă, părintele Gabriel Florea și primarul Gheorghe Fron, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Cornu Luncii, dar și cu ajutorul altor localnici, au reconstruit cele șase case care au ars din temelii.

Evenimentul nefast s-a petrecut în anul 2011 și, deși conducerea Primăriei Cornu Luncii de atunci nu a acordat o atenție deosebită înființării Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, părintele Florea și-a vândut tractorul și a achiziționat o mașină de pompieri, gestul său fiind urmat de un alt localnic inimos, care și-a vândut mașina personală pentru a achiziționa o autospecială pentru stingerea incendiilor.

Situația s-a schimbat începând cu anul 2012, când la cârma Primăriei a venit Gheorghe Fron, edilul sprijinindu-i constant pe pompierii voluntari din localitate.

„Nu putem să rămânem indiferenți la nenorocirile semenilor noștri și, de aceea, de fiecare dată când este nevoie, ne implicăm și ajutăm”, a spus primarul comunei Cornu Luncii. Gheorghe Fron.

Edilul nu s-a limitat doar la a sprijini SVSU Cornu Luncii și la a adresa mulțumiri pompierilor voluntari. Astfel că, anul acesta, cei 16 pompieri voluntari au primit titlul de Cetățean de Onoare, părintele Gabriel Puiu Florea, fiind distins anterior cu acest titlu.

Dată fiind implicare lor și faptul că spun „prezent” de fiecare dată când cineva are necazuri, pompierii voluntari de la Cornu Luncii merită din plin aceste onorante distincții acordate de Primărie, prin primarul Gheorghe Fron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.