Veți spune, așa cum ați mai spus: „dar ce au cei de la munte în plus?” Ei bine, iată: într-o perioadă de grea încercare, oamenii din zona de munte a județului Suceava s-au unit, iar titlul de „gospodari” le-a venit, din nou, mănușă.

Mai întâi, primarii s-au sfătuit și au hotărât că vor aloca sume consistente pentru achiziționarea unui aparat de testare a coronavirusului.

Până ca acest aparat să fie cumpărat au fost: nopți nedormite, telefoane peste telefoane, timp limită, stres și îngrijorare. Apoi, a fost nevoie de bani, iar ei sunt bărbații care s-au implicat și au sărit:

Nicolai Baltag – primarul comunei Vama

Constantin Buga – primarul comunei Frumosu

Virgil Saghin – primarul comunei Vatra Moldoviței

Traian Iliesi – primarul comunei Moldovița

Mihai Constantinescu Otcu – primarul comunei Sadova

Ioan Bogdan Codreanu – primarul stațiunii turistice Pojorâta

Tudor Zdrob – primarul stațiunii turistice Fundu Moldovei

Gheorghe Lesenciuc – primarul comunei Breaza

Mihail Mechno – primarul comunei Izvoarele Sucevei

Petru Jecalo – primarul comunei Moldova Sulița

Firește, la toate acestea se adaugă Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, care găzduiește spitalul, prin primarul Mihăiță Negură.

În două zile, Consiliile Locale ale primăriilor din zona de munte s-au reunit, iar sumele au fost alocate către cei în măsură să achiziționeze acest aparat, adică, în speță, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Tot la Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc a ajuns și un tunel dezinfectant, precum și materiale de proiecție pentru medici, separat, din partea Primăriei Stațiunii Turistice Pojorâta, iar mulți dintre primari au donat separat și asociațiilor din Câmpulung Moldovenesc.

Spiritul filantropic al gospodarilor de la munte s-a văzut și în alte instituții decât primării: în Ocoalele Silvice.

Știți, acei oameni în verde, pe care toți îi înjură și îi numește, automat, „hoți”.

Cei care își desfășoară activitatea în Ocoalele de la Vama, Moldovița, Pojorâta, Breaza, Iacobeni, au strâns sume de bani pe care le-au direcționat, tot către Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Veți spune, mulți dintre dumneavoastră: „să dea că au de unde!”. Și, totuși, câți dintre cei care au de unde au ales să facă asta?

Biserica, prin slujitorii săi, s-a implicat, de asemenea, pentru a oferi un sprijin spitalului. Astfel, mai mulți preoți din comunele limitrofe au făcut donații către acest spital, iar Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc le-a fost un adevărat exemplu în acest sens.

Primăriile, Ocoalele și Bisericile, s-au aflat, de asemenea, „în linia întâi” pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar cei care au sărit în ajutor au demonstrat că nu există orgolii, apartenențe politice și nimic altceava care ar putea să împiedice niște oameni să facă bine într-o asemenea perioadă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.