Comuna Pătrăuți este una dintre localitățile aflate în carantină, alături de celelalte șapte care sunt în jurul municipiului Suceava. Potrivit edilului Adrian Isepciuc, pe raza comunei funcționează un centru de carantină instituțională în care sunt cazate 18 persoane. De altfel, în localitate au fost confirmate și trei persoane cu coronavirus, toate fiind cadre medicale la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

„Este vorba despre trei asistente medicale, dintre care una se află acum la spital, iar două sunt acasă. Acestea nu prezintă simptome ale infecției cu coronavirus”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc.

De alfel, pe raza localității se află în izolare la domiciliu un număr de 15 persoane.

Edilul a subliniat că pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, la toate instituțiile publice a fost făcută dezinfecție, urmând ca săptămâna care vine să se reia procedura.

„Respectăm Ordonanțele Militare și facem tot ce ne stă în putință să prevenim răspândirea noului coronavirus. Oamenii care s-au autoizolat respectă măsura. Ei sunt verificați zilnic de către oamenii legii”, a adăugat primarul Isepciuc.

Edilul este alături de oamenii din comuna sa în fiecare moment și le răspunde tuturor la telefon pentru a le da sfaturi despre modalitățile cele mai bune prin care să respecte prevederile Ordonanțelor Militare.

„Le recomand oamenilor să fie calmi și să respecte Ordonanțele Militare pentru că, cu siguranță vom trece cu bine peste această stare de pandemie. Noi, cei din administrație, facem tot ce ne stă în putință. Dumnezeu să ocrotească oamenii comunei Patrauti!”, a conchis primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.