Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 24.04.2020 organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, asistentă în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deşi a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la testarea efectuată la data de 21.04.2020.

 În cauza aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art.  352 alin. 1 din Codul penal.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.