Fostul secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Oana Pintilei susține că  „Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid19” nu este un proiect care să confere cadrul legal necesar adoptării unor măsuri pentru combaterea pandemiei de Covid19, ci se dorește a fi un act normativ care să confere un cadru general de reglementare a măsurilor privind starea de alertă, indiferent că este cea de Covid19 sau alte epidemii sau epizootii viitoare.

„În plus, modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de urgență și introduce posibilitatea de a fi restrânse drepturi și libertăți ( dreptul la libera circulație, dreptul de a manifesta, dreptul la proprietate) ori de câte ori va fi declarată starea de alertă, dând astfel posibilitatea instituirii dictaturii și tiraniei”, a precizat Oana Pintilei.

Potrivit fostului secretar de stat, acest proiect legislativ este, de asemenea, un atac la dreptul constituțional la educație prin instituirea obligației către inspectoratele școlare de a asigura resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la un calculator/tableta/internet, Ministerul Educației și Cercetării având doar un rol decorativ și anume de a da directive în acest sens.

„Cu alte cuvinte, cine va putea, bine, cine nu, nu….

Este și trebuie să rămână obligația Ministerului Educației și Cercetării să găsească soluțiile bugetare, naționale sau europene, pentru a dota în regim de urgență copiii care nu au acces la tehnologie, cu aparatura necesară accesului la învățământul on-line.
Este obligația Ministerului Educației și Cercetării de a asigura dreptul constituțional la educație tuturor copiilor din România, indiferent de etnie, rasă sau condiție socială”, a transmis fostul secretar de stat.

Oana Pintilei a explicat că proiectul legislativ pe care Guvernul l-a adoptat ieri dă liber, la achiziții obscure fără publicare și transparență și angajări preferențiale, fără concurs.

„Pentru ce aveți nevoie de funcționari publici și înalți funcționari publici fără concurs, domnule Orban? Nici medicii, nici polițiștii sau jandarmii nu fac parte din corpul funcționarilor publici!!!! Sau mai aveți vreun nepot pe care vreți sa-l numiți șef pe undeva…!!!!!

P.S. Consider că această lege trebuie să reglementeze strict situația actuală, respectiv pandemia de Covid19.
Am încredere că parlamentarii PSD, prin amendamente, vor aduce modificările necesare altfel încât să se elimine acest cadru general dorit de către PNL și să confere posibilitatea creării cadrului legislativ necesar pentru adoptarea unor măsuri concrete și necesare combaterii pandemiei de Covid19 și care să fie reglementate doar pentru și în beneficiul cetățenilor acestei țări”, a conchis Oana Pintilei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.