Sâmbătă, 2 octombrie, romii din județul Suceava și-au ales președintele. Astfel, Leonard Constantin, după șase luni de interimat în fruntea organizației, a fost ales președinte executiv al Partidei Romilor Pro Europa – Filiala Suceava. 

Acesta se implică activ de aproximativ 20 de ani pentru a rezolva problemele romilor din orașul Dolhasca, iar acum va implementa modelul de succes din această localitate peste tot în județul Suceava.

De altfel, de când a preluat conducerea, întrucât a fost timp de șase luni președinte interimar, Leonard Constantin a reușit să reorganizeze organizațiile locale, înființând astfel de formațiuni la Verești, Mitocu Dragomirnei, Rădăuți, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți și Valea Moldovei. Totodată, a fost înființată organizația de tineret, astfel încât tinerii romi să se poată implica pentru a schimba ceva în comunitățile din care fac parte.

„Urmează să încheiem un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Suceava, astfel încât să putem face și mai multe proiecte pentru comunitățile de romi din județ. De asemenea, vom scoate la concurs și patru posturi de mediatori școlari, care să se ocupe de problemele elevilor noștri”, a declarat Leonard Constantin, președintele Partidei Romilor Suceava.

Acesta a subliniat că deja a avut discuții cu primarii localităților în care sunt cele opt filiale, găsind deschidere pentru rezolvarea problemelor. Totodată, Leonard Constantin a precizat că va merge lunar la primari pentru a identifica împreună problemele cu care se confruntă romii din comunitățile lor, dar și pentru a găsi soluțiile necesare rezolvării acestora.

„De când colaborez cu primarul de la Dolhasca, am reușit să facem foarte multe lucruri pentru romii din Gulia. Aceleași lucruri vreau să le facem și în celelalte localități. Deja, la Vicovu de Sus am găsit înțelegere la domnul primar cu care, sunt convins, că voi avea o colaborare lungă și de ajutor pentru oamenii de acolo. De fapt, pe noi ne interesează ca romii să își poată intabula casele și terenul, să aibă curent electric, apă și canalizare și drumuri asfaltate, iar copiii lor să poată merge la școală pentru a-și depăși condiția”, a adăugat președintele Partidei Romilor Suceava.

Leonard Constantin a mai spus că va duce copiilor romilor din județ ghiozdane echipate pentru școală, dar și dulciuri, astfel încât cei mici să aibă aceleași șanse la școală.

Reamintim că președinte al Partidei Romilor Pro Europa Suceava a fost până la începutul lunii februarie 2021, când și-a pierdut viața, Virgil Pohoață. Acesta a avut o onorantă activitate în integrarea socială a romilor din județ și s-a remarcat de-a lungul anilor prin ajutorul acordat celor din etnia sa.

 

One Response

  1. roza

    Doar patru clase ai nevoie pentru a indruma ceilalți țigani din județ. Un om cu 4 clase, 2 în plus față de garniturile de tren, un om care fraudează statul român făcând speculă cu biletele de tren puse la dispoziție, gratuit de către stat, pentru pensionari.Acesta este noul președinte al țiganilor din Suceava și care îl succede pe regretatul Virgil Pohoata.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.