Prorectorul USV Mihai Dimian salută decizia Consiliului Județean care a respins proiectul de Hotărâre prin care Observatorul Astronomic Suceava ar fi trebuit să treacă din administrarea Universității în administrarea Muzeului Bucovinei.

„Mă bucur că o presupusă eroare juridică semnalată în raportul celor 2 economiști care au efectuat vizita la Muzeul Bucovinei nu a generat, cu adevărat, o eroare în ce privește interesul public al acestei zone. În ultimii ani, Suceava a devenit un pol de excelență în domeniul astronomiei și astrofizicii: aici se pregătesc loturile olimpice ale României în domeniu, aici s-a organizat Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din 2014, aici s-au dezvoltat proiecte de cercetare ce au contribuit la aderarea României la CERN, în plus față de cei aproximativ 20.000 de vizitatori ce trec anual pragul Observatorului sucevean”, a transmis Mihai Dimian pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că îi este greu să înțeleagă cum se poate ajunge atât de ușor la distrugerea unui domeniu de excelență irosindu-se astfel, într-o clipă, rezultate obținute prin eforturi impresionante ale unor profesori din învățământul preuniversitar și universitar sucevean.

„Cu regretul că nu am reușit să convingem toți consilierii de această situație este foarte important că, indiferent de vot, majoritatea și-au exprimat susținerea și pentru inițierea unei Hotărâri de Guvern care să elimine acest subiect din discuție, pentru totdeauna, și le mulțumesc pentru aceasta”,  a mai transmis Mihai Dimian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.