Romsilva Ocolul Silvic Brodina a emis un comunicat în care critică intervenția pe o rețea de socializare a unui activist de mediu sucevean care, în data de 16 august, a postat o notiță despre posibilele tăieri ilegale pe raza ocolului silvic menționat.

„Ca urmare a unor articole de presă, postate pe diferite rețele de socializare, cu privire la un fost angajat al Direcției Silvice Suceava, intervenim public pentru a face anumite precizări, toate pentru o mai bună înțelegere a ceea ce s-a întâmplat, pe o durată temporală consistentă.
În anul 2019, șeful Ocolului Silvic Cârlibaba, cu ocazia unor verificări efectuate în fondul forestier administrat, a identificat tăieri ilegale de arbori pe suprafața cantonului silvic gestionat de către pădurarul Calancea Gheorghe.
Ca urmare, șeful de ocol a dispus efectuarea unui control de fond, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind paza fondului forestier. După această inspecție de fond efectuată de către delegații Ocolului Silvic Cârlibaba, s-a constatat un prejudiciu însemnat, provenit din tăieri ilegale de arbori în cantonul silvic gestionat de către pădurarul Calancea Gheorghe.
După aceste constatări legale, cu ocazia controlului de fond, șeful de ocol a propus ca măsură disciplinară desfacerea contractului individual de muncă. Propunerea a fost analizată de către Consiliul de Disciplină al Direcției Silvice Suceava, care a hotărât desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă pentru pădurarul Calancea Gheorghe.
Menționăm faptul că, și în anii anteriori, pădurarul Calancea Gheorghe a mai fost sancționat disciplinar pentru nerespectarea unor atribuții de serviciu”, arată sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.