Vineri, 8 iunie, la sediul Ocolului Silvic Moldovița, s-a organizat Ziua Porților Deschise, sub egida „Copiii oamenilor și copiii arborilor ”.

Activitatea s-a dovedit a fi una de succes, la ocol ajungând zeci de elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea Moldovița” însoțiți de cadre didactice.

Și cei mici, dar și cei mari au fost impresionați de mesajul pe care organizatorii au dorit să îl transmită prin această activitate, iar în semn de mulțumire și-au așternut gândurile pe o foaie de hârtie.

„Necesitatea acestei activități se naște din convingerea că cea mai bună și durabilă investiție este în educație. Credem cu tărie în puterea propriului exemplu și pentru asta vrem să facem cunoscut că există oameni care sunt dedicați pădurii, oameni care luptă pentru ea, oameni care lasă puțin din sufletul lor peste tot pe unde trec, din dorința de a însufleți tot ceea fac.

Oameni care trudesc, dar asta le dă convingerea că dacă totul se îmbracă cu dragoste poate dăinui în timp, pentru totdeauna. Astăzi am învățat că avem datoria de a practica silvicultura durabilă, guvernată de cele patru principii fundamentale: al continuității, al productivității, al valorificării optime a resurselor şi principiul estetic, fiind conștienți de faptul că răsplata pentru aceasta o vor primi generaţiile ce vor urma.

Cu speranța că ne facem datoria față de copiii noștri, față de pădurile noastre, și faptul că împreună: profesori, părinți, specialiști, voluntari, ne dorim să ne creștem copiii cu rădăcini sănătoase”, a declarat Paraschiva Diaconița, inginer la Ocolul Silvic din Moldovița.

În continuarea Zilei Silvicultorului Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a organizat pe 8 iunie, la sediile celor 41 de Direcții Silvice din țară și a ocoalelor silvice din subordine, „Ziua Porților Deschise”, un eveniment prin care toți cei interesați de silvicultură au putut afla ce presupune meseria de silvicultor, complexitatea activităților derulate de silvicultori, precum și modul în care se gestionează durabil pădurea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.