Personalul de la Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcției Silvice Suceava se pregătește pentru campania de împăduriri de primăvară, în care va realiza împăduriri integrale pe 43 de hectare, urmând să planteze circa 170.000 de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este parte a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta aproape 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 hectare fond forestier, din care 6.054 hectare prin regenerări naturale și 2.944 hectare prin regenerări artificiale.

Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări de regenerare pe 12.531 hectare fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199,2 milioane lei.

Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă: https://bit.ly/3cyWeIs

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.