Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Octavian Ilișoi, a declarat în plin scandal al cărnii de cal, că în judeţul Suceava sunt autorizate două abatoare pentru sacrificarea cailor.

Carnea de cal este de culoare roşie, mai închisă la culoare decât carnea de vită şi are puţină grăsime, cu un gust între cel al cărnii de vită şi cel de carne de vânat. Are în medie 2,7% grăsime, 20,6% proteine, 0,013% calciu, 117 kcal. Întrebat dacă se poate mânca, directorul Octavian Ilișoi a declarat se poate consuma carnea provenită de la cabaline.


Sorin Minea, preşedintele Patronatului Romalimenta susţine că diferenţele sunt uşor de sesizat pentru cunoscători: “Culoarea este mai închisă, mirosul este deosebit, iar grăsimea este complet diferită. La vacă grăsimea e albă, la cal e galbenă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.