Marți, 23 septembrie, s-a desfăşurat la Prefectura Suceava o nouă serie de discuţii în cadrul Comisiei de Dialog Social, convocată pentru a analiza situatia celor de la Genko Med Group SA Suceava.

La întâlnire și-au făcut prezenţa reprezentanţii Prefecturii Suceava, ai ITM-ului, ai Consiliului Judeţean, Administraţiei de Finanţe Publice a judeţului Suceava, AJOFM -ului, Genko Med Group SA, ai sindicatului Romser din unitate şi ai filialei CNS Cartel Alfa Suceava.

Angajaţii de la Genko Med Group SA nu şi-au încasat salariile din luna octombrie a anului 2013. Prefectura Suceava, la solicitarea Filialei Cartel Alfa Suceava, a convocat Comisia de Dialog Social de mai multe ori, problema achitării salariilor rămânând nerezolvată până în prezent. După analizarea situaţiei actuale, s-a ajuns la concluzia că firma Genko Med Group SA Suceava este unul dintre cei mai mari datornici la bugetul de stat la nivel de judeţ Suceava. Angajaţii firmei au fost în luna august în concediu, iar de la revenire nu şi-au reluat activitatea datorită neachitării salariilor restante. Faptul că aceștia nu și-au încasat salariile nu exclude plata contribuţiilor la bugetul de stat, deoarece contractele individuale de muncă nu au fost suspendate.

La data de 09 septembrie, ANAF a pus sechestru pe o parte din bunurile firmei, în urma controlului efectuat. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Antifraudă au arătat că Genko Group SA Suceava ar avea de încasat de la firma italiană prin care-şi vinde produsele în Italia aproximativ 1,7 milioane euro, cu toate că administratorul firmei din România susţine că firma ar avea de încasat doar 270 de mii de euro.

În prezent, Genko Med Group SA Suceava are o datorie de 2.048.000 de lei la bugetul de stat, iar pentru a  primi o reeşalonare a datoriei şi deblocarea conturilor, firma ar trebui să achite 764.763 lei, iar diferenţa până la suma totală să fie eşalonată. Reprezentanţii firmei, administratorul şi preşedintele Consiliului Acţionarilor, vor analiza vineri, 26 septembrie, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, posibilitatea deblocării conturilor, în condiţiile în care miercuri, 24 septembrie, s-a făcut o analiză a situaţiei economice actuale împreună cu reprezentanţii Administraţiei Judeţeane a Finanţelor, înaintea sosirii reprezentantului acţionarilor din Italia.

Dorința salariaților Genko Med Group SA este aceea de a-și menţine locurile de muncă şi a primi plata salariilor restante. De asemenea, reprezentanţii firmei nu doresc închiderea firmei, însă cu toate acestea nu au făcut nimic pentru achitarea datoriilor restante către salariaţi şi către bugetul de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.