Locurile de muncă sunt destul de dificil de găsit, în special într-un oraș care nu este foarte dezvoltat, din mai multe puncte de vedere, cum este Suceava. Să fii șomer în Suceava este, cu siguranță, un coșmar, mai ales pentru cei care nu se mulțumesc cu ajutorul de șomaj sau cel social, astfel că aceștia sunt și cei care încearcă în toate domeniile să găsească un loc și pentru ei.

Totuși, cei care sunt dispuși să își lase căminul și să plece la lucru în alt oraș, s-ar putea să aibă de câștigat, măcar pe termen lung, dacă nu imediat. Orașele din Vestul României, cu precădere din zona Ardealului, caută persoane doritoare de lucru, peste tot prin țară, inclusiv în Suceava. Deși tinerii sunt cei mai dispuși să plece de acasă, într-un alt oraș, nici cei trecuți de prima tinerețe nu sunt ignorați, locurile de muncă fiind potrivite și pentru aceștia.

Partea cea mai bună la aceste locuri de muncă este că sunt special concepute pentru cei din afara orașelor unde s-ar putea angaja, astfel că angajatorii pun la dispoziție locuri de cazare și, în unele cazuri, asigură chiar și mesele angajaților. Salariile sunt atractive, mai ales având în vedere că și cele minime, sunt mai mari în celelalte regiuni ale României, în comparație cu salariul minim din zona de Nord-Est, unde ne aflăm și noi. Astfel, cu salarii începând de la 1500 de lei, cu cazare și masă asigurate, șomerii suceveni se pot angaja în diferite domenii.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a declarat că relocarea forţei de muncă ar trebui să fie una firească, în condiţiile în care judeţele din Ardeal nu depăşesc o rată a şomajului de 2%, faţă de peste 6% în Suceava.

„Angajatori din această zonă a ţării au venit la noi cu oferte numeroase de locuri de muncă. Ei oferă în general salarii peste cel minim, plus facilităţi de cazare şi masă, care sunt foarte importante. Poate că aceste variante ar trebui luate în calcul mai serios, cu precădere de tineri, care nu au încă obligaţii care să nu le permită să-şi schimbe localitatea de domiciliu”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Tot ce trebuie să faceți este să decideți dacă doriți să aveți un trai mai bun, problema majoră fiind faptul că cei care își doresc să plece, nu aleg un alt oraș, ci o cu totul altă țară. Totuși, avantajele faptului că lucrezi în țara ta nu se rezumă doar la prosperitatea personală, ci la ajutarea întregii economii naționale.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.