UDMR a decis pe cine va decide în turul al doilea al prezidențialelor.

Liderul formațiunii maghiarilor, Kelemen Hunor, a declarat că după ședința UDMR de astăzi au existat mai mulți colegi care s-au exprimat cu privire la susținerea candidatului PSD-UNPR-PC în turul II, și anume Victor Ponta, însă că decizia ședinței este ca UDMR să transmită electoratului său să voteze liber.

Kelemen Hunor a ținut să precizeze că celălalt candidat, Klaus Iohannis, a exclus orice fel de negocieri și discuții, catalogându-l „arogant”.

„Am constatat o ușoară creștere a celor care în primul tur de scrutin și-au exprimat pentru una din ofertele politice. Recomandarea noastră a fost ca sprijinul să fie doar din turul II. Decizia pentru turul II în această situație și în acest context e destul de dificilă și influențată de mulți factori”, a spus Kelemen Hunor.

Deși Kelemen Hunor a declarat că în ședința formațiunii mai mulți membri ai UDMR și-au exprimat dorința de a îl susține pe Victor Ponta în turul al II-lea, acesta a precizat că din cauza alianței cu PRM, UDMR nu va face niciun fel de îndemn.

În acest context, mesajul transmis de Kelemen Hunor pentru electorat a fost ca fiecare să voteze liber, tocmai dată fiind alianța dintre PRM și UNPR.

„Însă decizia noastră spre electoratul maghiar este foarte îngreunată de o altă întâmplare: revenirea în ecuația politică a lui Vadim Tudor și sprijinul lui Vadim, mai ales încheierea unui protocol pentru noi a fost un gest neașteptat. Nu putem fi alături de Corneliu Vadim Tudor nici măcar o oră, nici măcar 10 zile. Vadim reprezintă în percepția noastră toate principiile cu care noi am luptat 25 de ani. Intoleranța și ura față de maghiari. În consecință, ceea ce noi am adoptat astăzi cu marea majoritate, cu o abținere, să recomandăm celor care merg să își exercite votul să voteze conform propriilor opinii”, a mai spus Kelemen.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.