Pandemia provocată de coronavirus ne-a schimbat fundamental felul în care trăim. În întreaga lume, au fost afectate toate domeniile, de la muncă la petrecerea timpului liber. Nici sectorul educației nu a fost ferit de consecințe.

Din acest motiv finalul săptămânii trecute a marcat debutul unor semninarii cu tema „Educația în pandemie” organizate de Consilierii locali PSD din municipiul Suceava și Organizatia Femeilor Social Democrate (OFSD).

Vineri, la Observatorul Astronomic din Suceava, în fața unui auditoriu format din cadre didactice, cadre medicale, părinți dar și factori de decizie (consilieri locali, consilieri județeni, deputați) au conferențiat specialiști din domeniul medical, al educației și în psihoterapie. Cuvântul specialiștilor a fost urmat de o discuție sinceră privind provocările fiecărei părți implicate, iar concluziile au fost la final că fiecare din noi suntem depozitarii unor informații importante care trebuie împărtășite și numai prin acțiuni comune vom reuși.

„Ca membru în consiliul local, dar și ca părinte, sunt pusă în faţa acestor noi provocări, se impune necesitatea de a gestiona eficient procesul de învăţământ care presupune în mod tradiţional mari colectivităţi de copii şi tineri, mai ales în mediul urban, în care învaţă în medie între 30 şi 40 de elevi. Desigur, a fost necesar ca pandemia să fie combătută şi în şcoli, dar există impresia că nicăieri nu a fost mai dur combătută decât în şcoli şi grădiniţe. Închiderea școlilor și trecerea în on-line au produs traume medicale, educaționale dar și la nivel emoțional afectiv tuturor celor implicați în procesul de învățământ. Avem nevoie de un «program de recuperare» şi denumirea sa spune totul. Fiindcă, la urma-urmei, elevii sunt cei care trebuie să recupereze”, a concluzionat Președinta OFSD și inițiatoarea seminarului, Adelina Paiu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.