Primarul ales al rădăuțenilor, Aurel Olărean, rămâne în arest, în ciuda încercărilor de a schimba sentința de arest, în cea de arest la domiciliu.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție care nu au fost de acord cu măsura de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu luată la jumătatea lunii ianuarie de Curtea de Apel Cluj în cazul primarului municipiului Rădăuți, Aurel Olărean.

Mâine, 4 februarie, este programat un nou termen de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, privind decizia instanței din Cluj de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu a lotului de inculpați în același dosar, și anume procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean şi afaceristul Constantin Babiuc.

Sâmbătă, 7 februarie, expiră ultima prelungire a arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă în cazul celor patru inculpați.

Reamintim faptul că primarul Aurel Olărean se află în arest preventiv de la mijlocul lunii septembrie 2014, în timp ce Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc sunt în arest preventiv din data de 25 iunie 2014.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.