Consiliul Județean Suceava a premiat joi, 31 ianuarie, elevii, echipele și cadrele didactice din județul Suceava care au obținut premii și medalii la olimpiadele internaționale, naționale și județene, în anul 2018.

La eveniment au participat și directorii celor 55 unități școlare de unde provin laureații.
Consiliul Județean Suceava a alocat suma de 110.000 de lei pentru cele 302 premii acordate pentru 268 de elevi, 31 de cadre didactice și trei echipe care au făcut performanță.


Printre laureați au fost și cinci elevi care au participat la olimpiade internaționale. Astfel, medalia de aur a fost recompensată cu suma de 10.000 de lei, medalia de argint cu 7.500 de lei și bronzul cu 5.000 de lei.

 

David Turtureanu, elev la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost premiat pentru medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie și pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astrofizică.
Paul Rebenciuc, elev la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” a fost premiat pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astrofizică, Teodora Iuliana Juncu de la Colegiul Național „Petru Rareș” pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de limba franceză, Valentin Eduard Dumitrescul  de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” pentru medalia de bronz la  Turneul Internaţional de Informatică Shumen și Anamaria Aioanei  de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret pentru medalia de bronz la Olimpiada Internațională a Elenismului.

Astfel, 86 de elevi care s-au clasat pe primele trei locuri de olimpiadele naționale, dintre care 20 pe primul loc, 27 pe locul al doilea și 39 pe locul al treilea, au fost premiați cu câte 500 de lei pentru primul loc, 400 de lei pentru locul al doilea și 300 de lei pentru locul al treilea, iar 177 de elevi, câștigători ai primului loc la olimpiadele județene au primit câte 200 de lei.

De asemenea, 31 de profesori care au îndrumat elevii olimpici, au primit câte 3000 de lei pentru aur la olimpiade internaționale, 2000 de lei pentru argint și 1000 de lei pentru medalia de bronz.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.