Joi, 6 februarie, în jurul orei 3:30, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Păltinoasa, acolo unde un autotren a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat pe o parte.

În cabină se aflau șoferul și ajutorul acestuia, cetățeni polonezi. Ambii erau conștienți și cooperanți. Pompierii i-au ajutat să iasă din mașină și le-au acordat primul ajutor medical. Unul dintre șoferi însă a rămas fără încălțări, ghetele acestuia fiind prinse în bordul deformat al mașinii. Ajutorul în această situație a venit din partea plutonierului adjutant Doru Boca, care i-a dat șoferului proprii bocanci de schimb.

„Fiecare pompier militar, când pleacă la o intervenție, are mereu la el un pachet de mâncare și o sticlă de apă, pentru că niciodată nu știe cât va dura misiunea și când se va întoarce… Pe lângă acestea, salvatorul are și schimburi, printre care cel puțin o pereche de ciorapi și chiar o pereche de bocanci în plus. Să nu trebuiască… Mai ales că există o vorbă: „Picioarele ude – moartea pompierului”.

Șoferul polonez al unui autotren, care s-a răsturnat noaptea trecută la Păltinoasa, a rămas fără încălțări… Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii și a fost nevoit să le lase acolo.
Plutonierul adjutant Doru Boca, șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri l-a „încălțat” pe șoferul polonez cu proprii bocanci de schimb.

Partenerul său de drum, șoferul de rezervă, a fost transportat la spital cu o rană ușoară la cap, însă acesta a rămas la locul accidentului, iar bocancii dăruiți de Doru Boca s-au dovedit a fi de mare folos pentru el.

Chiar dacă e un gest normal, omenesc, îl felicităm pe colegul nostru, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac”, au transmis reprezentanții ISU „Bucovina” Suceava.

 

One Response

 1. Simona

  La Suceava, politistii care au asistat la accidentul tatalui meu au permis sa-i fie luati pantofii care ii sarisera din picioare in momentul impactului si tarata victima pe trotuar cu hemoragie interna provocata de ruperea splinei, cu femur si humerus fracturate, desi atat ambulanta cat si politia rutiera sunt la 5 minute ddistanta de trecerea de pietoni pe care a fost lovit!
  Cazul e bagat in instanta musamalizat cap-coada, soferului i se aproba cererea de a circula pe drumurile publice, nu insa si cererile noastre: apelurile la 112, filmarea video de pe camera de supraveghere de pe bulevard a politiei locale si audierea asa zisilor martori in instanta. Doamnele procuror si judecator au aprobat judecata simplificata, insa le-am zis ca nu suntem de acord pentru ca le-am demonstrat ca totul e musamalizat! Politia nici macar n-a masurat pana unde cazuse victima pe asfalt!
  Se profita de faptul ca oamenii nu cunosc legile si isi bat joc de suferinta lor! Asta-i Justitia romana!

  https://www.facebook.com/bucov.ina.35/posts/349725319269562

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.