Sâmbătă, 13 martie, a.c., ora 00.19, lucrătorii Poliției orașului Solca au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un bărbat  că în com. Arbore, în fața unui bar din localitate se află un bărbat în stare de inconștiență.

  Polițiștii s-au deplasat la locul indicat de apelant, ocazie cu care au constat că un bărbat de aproximativ 34 de ani este în fața barului în stare de inconștiență. Ulterior s-a stabilit că victima se numește C. Vasile (34 ani) din orașul Cajvana. 

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că în incinta barului SC Hapiciu SRL din comuna Arbore, bărbatul a fost lovit. Un echipaj medical i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă din cauza faptului că aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul S.I.C. Suceava și Serviciul Criminalistic împreună cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma investigațiilor a rezultat faptul că în seara de 12.03.2021, în jurul orei 23.30, Buliga Gheorghe Nicanor se afla  în interiorul barului S.C. Hapiciu S.R.L. și consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni. La un moment dat în bar a intrat victima C. Vasile, din orașul Cajvana, iar în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, Buliga Gheorghe Nicanor, de 30 ani, din com. Arbore, i-a aplicat cu intenție multiple lovituri de pumn și picioare, atât în zona capului cât și la nivelul corpului, cauzându-i leziuni grave, care în scurt timp au condus la deces.

Autorul Buliga Gheorghe Nicanor a fost identificat și ridicat cu sprijinul S.A.S de la locuința sa, din localitatea Arbore, în jurul orei 02:30, fiind condus la Postul de Poliție Arbore.

Cadavrul lui C. Vasile a fost transportat la morga Spitalului Municipiului Rădăuți, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie efectuată autopsia, pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la deces.

În urma probatoriului administrat în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală, împotriva inculpatului Buliga Gheorghe Nicanor pentru săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „omor”, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore, începând cu 13.03.2021, ora 07.00, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind introdus în CRAP al IPJ  Suceava.

În cursul zilei de 13.03.2021 inculpatul Buliga Gheorghe Nicanor urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul S.I.C., sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul P.T. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.