Anual, Instituţia Prefectului judeţului Suceava organizează întâlniri cu reprezentanţii Organizaţiilor Non-Guvernamentale, în vederea accesării unui număr cât mai mare de proiecte cu finanţare nerambursabilă. Astăzi, 14 octombrie, în cadrul întâlnirii s-a propus realizarea unui parteneriat cu o participare cât mai largă din partea ONG-urilor organizate în opt grupuri de lucru, plus o entitate de suport pentru accesarea programelor europene de către ONG-urile din judeţul Suceava.

2013-10-14 10.37.09Conform unui comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului judeţului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava, principala preocupare a celor două instituţii este punerea în aplicare a prevederilor Programului de Guvernare 2013 – 2016, prin care se doreşte crearea unui cadru funcţional, în vederea accesării unui număr cât mai mare de proiecte cu finanţare nerambursabilă la nivelul judeţului Suceava. Astăzi, 14 octombrie, a avut loc întâlnirea anuală a organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Suceava.

În cadrul întâlnirii s-a propus realizarea unui parteneriat cu o participare amplă din partea ONG-urilor, organizate în opt grupuri de lucru, plus o entitate de suport pentru accesarea programelor europene de către acestea. Grupurile de lucru propuse vizează mai multe domenii, printre care amintim de cel social, economic, sănătate educaţie, mediu şi protecţia animalelor, tineret şi sport, cultură şi minorităţi etnice, precum şi parteneriate externe.

Activitatea entităţii de suport va consta în identificarea liniilor de finanţare în funcţie de domeniul fiecărui ONG partener, consilierea ONG-urilor care nu au un portofoliu de proiecte, precum şi stimularea sau facilitarea şi susţinerea de parteneriate cu instituţiile publice în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, în care Instituţia Prefectului va avea rolul principalului promotor şi mediator.

“Ca linii directoare pentru perioada imediat următoare, se are în vedere realizarea strategiei de dezvoltare a sectorului neguvernamental 2014 – 2020, care să fie inclusă în strategia de dezvoltare a judeţului Suceava şi care să reprezinte un document programatic care să ajute în accesarea fondurilor nerambursabile, precum şi extinderea parteneriatului cu organizaţiile sindicale, a minorităţilor, a diverselor asociaţii profesionale şi patronale”, se arată în comunicatul de presă.

„În vederea absorbţiei fondurilor europene din perspectiva viitorului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene 2014 – 2020, instituţia noastră propune organizaţiilor neguvernamentale de la nivelul judeţului Suceava crearea unui parteneriat stabil şi sustenabil. Obiectivul principal al acestui parteneriat judeţean în care vor fi implicaţi reprezentanţii societăţii civile şi Instituţia Prefectului judeţului Suceava constă în stimularea accesării de către ONG-uri a proiectelor derulate prin fonduri europene, stabilindu-se totodată o relaţie solidă între instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale”, a conchis prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

2013-10-14 10.12.53

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.