Joi, 18 iulie, în jurul orei 15.15, P.J. de 30 ani, din com. Zamostea, în timp ce conducea ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă pe DN 17, în interiorul localității Vama, având direcția de deplasare municipiul Vatra Dornei spre municipiul Suceava, a observat în oglinda retrovizoare un biciclist căzut pe partea carosabilă, motiv pentru care a oprit ansamblul de vehicule pentru a-i acorda acestuia îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat faptul că Z.R., de 39 ani, în timp ce se deplasa cu ajutorul unei biciclete pe acostamentul consolidat al DN 17 raza comunei Vama, pe partea dreaptă a sensului de mers din direcția mun. Vatra Dornei spre mun. Suceava, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire a unui autovehicul care se afla parcat pe partea carosabilă, iar din cauza nepăstrării unei distanțe suficiente față de acesta a agățat cu coarnele bicicletei autovehiculul în cauză, dezechilibrându-se, fiind proiectată pe partea carosabilă. 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui Z.R. care a fost transportată la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale. 

Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l în ambele cazuri, iar conducătorului auto i-a fost recoltată o  probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei. 

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.