Organizațiile interne ale PNL Suceava, respectiv: Organizația Femeilor Liberale, Organizația de Tineret și Organizația de Pensionari, au sărbătorit 160 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o serie de activități menite să trezească sentimentul patriotic în rândul sucevenilor.

În ciuda vremii nefavorabile, cei aproximativ 20 de membri ai PNL Suceava au oferit cocarde tricolore și un ceai cald tuturor celor cu care s-au întâlnit.

„Trebuie să urmăm exemplul înaintaşilor noştri,  pentru că avem potenţial şi avem modele pe care să le urmăm. 24 Ianuarie este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul fondator al României moderne, cel prin care am devenit o naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa. În istorie, am reuşit să depăşim încercările atunci când am fost uniţi, indiferent de etnia din care facem parte, indiferent de graiul pe care îl vorbim în familile noastre. La 1859 am devenit puternici pentru că am avut un scop comun care ne-a adus laolaltă: Unirea. Să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile în care întelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă”, a precizat Alexandru Salup, președintele Organizației de Tineret a PNL Suceava.

Evenimentul a fost organizat de președintele Organizației de Tineret a Partidului Național Liberal Suceava, Alexandru Salup și de președinta Organizației Județene de Femei, Laura Cătălina Culipei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.