Printr-un comunicat de presă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, condus de Vasile Latiș, a precizat că în decursul lunii august, cele mai multe reclamații, 100 la număr, au fost cele legate de prestarea serviciilor de telefonie mobilă.

Operatorii de telefonie mobilă au fost reclamați pentru faptul că nu au dorit rezilierea contractelor atunci când clienții au solicitat acest lucru. Latiș a mai spus că, în cursul lunii trecute, CJPC Suceava a desfășurat 240 de acțiuni de control, soldate cu 106 amenzi în valoare de 156 de mii de lei și 78 de avertismente.

„Totodată, în cursul lunii august s-au înmulțit reclamațiile împotriva prestatorilor de servicii care desfășoară activitatea în domeniul reparațiilor, modernizării sau întreținerii locuințelor, cel mai des aspect regăsit fiind nerespectarea termenului de execuție a lucrărilor”, a subliniat Latiș.

O altă tematică a fost respectarea prevederilor legale privind comercializarea alimentelor și desfășurarea activității în unitățile de alimentație publică pe perioada caniculei. „S-au efectuat 69 de acțiuni de control, aplicându-se 33 de amenzi în valoare de 31.800 lei și 17 avertismente. S-au oprit de la comercializare de produse în valoare de 6.178 lei. Ca deficienţe s-au constatat etichetarea necorespunzătoare, lipsa informării asupra gramajelor, existenţa unor produse recongelate după decongelare şi nerespectarea prevederilor legale privind fumatul în unitățile publice”, a declarat Latiș.

Comisarul Șef Adjunct a spus ca una dintre tematicile desfășurate a fost respectarea prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare și modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată. În acest caz s-au efectuat 31 de acțiuni de control, aplicându-se 7 amenzi în valoare de 22.800 lei și 16 avertismente. S-au oprit de la comercializare 809,2 kg de produse în valoare de 5.868 lei. Principalele aspecte constatate se referă la faptul că s-au găsit produse arse prin congelare, produse cu lipsa etichetei sau eticheta ilizibilă, produse congelate depozitate necorespunzător.

Tot el a declarat că în momentul de faţă se află în derulare tematica privind respectarea prevederilor legale la modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.