Muzeul Național al Bucovinei a primit, cu titlu de donație, lucrări importante ale sculptorului Constantin Antonovici, din Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a declarat că lucrările au fost însoțite de o serie de documente foarte importante, inclusiv o scrisoare de recomandare a lui Constantin Brâncuși.

Vicepreședintele CJ Suceava a făcut o scurtă prezentare a celor cinci lucrări importante ce vor putea fi văzute de către suceveni imediat ce acestea vor fi expuse la Muzeu. 

Artistul Constantin Antonovici s-a născut şi a crescut în România. El a devenit un sculptor cunoscut în anii 1930, în timp ce era student la Academia de Arte din Iaşi. La începutul războiului din Europa în anii 1940, tânărul artist avea să urmeze un parcurs de şapte ani pentru a ajunge să -l întâlnească pe ilustrul Brâncuşi, care locuia la Paris. În acest răstimp, a studiat cu faimosul Ivan Meštrovič la Zagreb, şi a fost arestat de SS şi întemniţat la Berlin pentru refuzul de a lupta de partea naziştilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.