Municipiul Suceava a fost ales pentru desfășurarea programului de mentorat online, Generația Tech, dezvoltat de către comunitatea Digital Nation cu susținerea Google si cu sprijinul Ministerului Educației Naționale. Generația Tech are obiectivul de a forma gratuit aproximativ 115 tineri din Suceava și din localitățile limitrofe în specializări digitale relevante pentru piața forței de muncă.

Participanții vor beneficia și de un hub tech amenajat de Digital Nation local, de unde se vor putea antrena în domeniile digitale preferate. Obiectivul final este ca aceștia să poată, la finalizare unei specializări de 12 luni Generația Tech, să rămână în orașele locale, în joburi locale sau remote, care susțin mediul antreprenorial românesc.

Astfel, în ședința din iulie, deliberativul local va supune votului proiectul de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Suceava în calitate de partener la realizarea programului de mentorat Generația Tech, în parteneriat cu Google si cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și  a acordului de parteneriat între municipiul Suceava și Asociația Digital Nation.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.