Vasile Ilie, liderul grupului PNL, din Consiliul Judeţean Suceava a criticat modul de elaborare și execuția bugetului pe anul 2015.

Vasile Ilie a afirmat că proiecţia bugetară a fost prost făcută, iar în opinia sa acest lucru de datorează planificării veniturilor la cifra de 536 de milioane de lei dar s-au adunat doar 411 milioane, iar la capitolul cheltuieli s-au realizat plăţi de 365 de milioane, dintr-un total programat de 547 de milioane de lei.
„Cred că proiecţia bugetară pe anul 2015 a fost făcută prost. De ce spun asta? Ne-am planificat la venituri 536 de milioane de lei şi am făcut 411 adică o execuţie de 76%. Ne-am programat la cheltuieli 547 de milioane de lei şi a am făcut plăţi de 365 de milioane adică 66%, eroare de o treime din cee ace ne-am planificat. Iar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu proiectele la nivelul judeţului Suceava sumele primite de la UE trebuiau să fie de 121 de milioane de lei şi s-au primit doar 35 adică 29%. De asemenea dacă ne uităm la secţiunea de dezvoltare în ansamblul trebuia să avem prevederi de 234 de milioane de lei şi s-au făcut plăţi de 90 de milioane adică doar 38%. Vă daţi seama că la nivelul acesta toate proiectele care sunt în dezvoltare au stagnat sau au dat înapoi, unele dintre ele au suferit și degradări din cauză că nu s-a lucrat. Este important să știm care este și situația la SMID, după ce în ședința extraordinară s-a făcut o prezentarea a situației privind fondurile atrase către Cetatea de Scaun și Muzeu. Trebuie făcute o serie de clarificări pentru ca noi trebuie să luăm deciziile în cunoştinţă de cauză şi în interesul judeţului nostru. A face investiţii de 66% sau la secţiunea de dezvoltare de 38% sau sume primite de la UE de 29% din ceea ce ne-am programat reprezintă un lucru foarte grav pentru dezvoltarea judeţului Suceava”, a declarat Ilie Vasile.
Proiectul aprobat de consilierii judeţeni arată că la data de 15 decembrie 2015 se înregistrează un excedent la buget în valoare de 45,7 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.