Vicepremierul Victor Ponta a reacționat, vineri dimineața, la decizia premierului de a retrage ordonanța privind creșterea salariilor înalților demnitari și a spus că ideea a fost tocmai a premierului și a Guvernului.

”Ideea aparținând guvernului și lui Victor Ponta. Știu că premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizațiile demnitarilor, în contextul discuțiilor despre creșterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor, ținând seama de principiul atragerii competenței și lupta împotriva corupției și din cei 71 de demnitari care erau vizați de proiectul de ordonanță, au rămas la final 48″, a spus Gabriel Oprea, pentru dcnews.ro.

„Miniștrii Muncii, Finanțelor și Justiției au susținut această ordonanță, iar poziția lor se regăsește în stenogramele ședinței de guvern. Miercuri dimineața, când a venit la guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanța, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că șeful statului își va arăta susținerea față de adoptarea actului normativ”, a mai spus Oprea.

Legat de faptul că premierul susține că va amâna aplicarea ordonanței, vicepremierul spune că ”este dreptul său și decizia sa ca prim-ministru. Așa s-au întâmplat lucrurile, vă spun cu onestitate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.