Prefectul Capitalei a primit documentele de la instanţă cu privire la arestarea preventivă a primarului Sorin Oprescu. Astfel, prefectul Paul Petrovan a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului general al Capitalei. Funcţia de primar interimar va fi preluată interimar de unul dintre cei doi viceprimari, desemnat prin vot de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Curtea de Apel București a respins luni contestația primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, și a decis ca acesta să rămână în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită. Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația lui Oprescu și a menținut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul București. Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.