De curând, în comuna suceveană Coșna, s-au sărbătorit 80 de ani de educație, de profesionalism și muncă la catedră. Evenimentul, care a reunit zeci de dascăli, directori de instituții de învățământ și elevi din Țara Dornelor, a fost organizat de către directorul Școlii Gimnaziale din Coșna, Ofelia Arvinte, și a avut ca scop prezentarea evoluției învățământului din această localitate.

 

La eveniment a participat și inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, care a declarat că nu se află pentru prima dată la școala din Coșna, despre aceasta știindu-se că oferă o importanță deosebită calității învățământului.


Cu acest prilej a fost sfințită și o troiță, care se află chiar în curtea școlii și care a fost construită de către Primăria Comunei Coșna, un permanent susținător al educației și al învățământului din comună.


După ani de comunism, putem spune, cu voce tare, că școala noastră este una creștină. Le mulțumesc tuturor celor care au luat parte la acest eveniment și au înțeles că cea mai viabilă investiție rămâne cea în educație”, a declarat Ofelia Arvinte, directorul Școlii Gimnaziale Coșna.
După sfințirea troiței și după oficierea unei slujbe de pomenire a oamenilor de la catedră care nu mai sunt printre noi, a avut loc o festivitate de premiere a profesorilor și colaboratorilor acestei unități de învățământ.


Evenimentul a fost organizat și cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, care este marcată în fiecare an la 5 octombrie, în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.