Opt angajați din sănătate din Germania au fost injectați accidental cu câte cinci doze de vaccin anti-COVID, potrivit autorităților locale. Starea acestora este una bună, fără efecte adverse serioase, potrivit csid.ro.

Șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, angajați ai unui azil de bătrâni din orășelul Stralsund, din nord-estul Germaniei, au primit o doza de cinci ori mai mare a vaccinului împotriva coronavirusului. Cadrele medicale au fost anunțate de eroare la scurt timp după administrarea serului.

Patru dintre aceștia au fost internați la spital, cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei, în timp ce ceilalți patru au fost trimiși acasă.

Regret profund acest incident”, a declarat Stefan Kerth, administratorul districtului unde se află azilul, adăugând că este vorba de un caz izolat din cauza erorii umane, potrivit Deutsche Welle.

Sper că niciunul dintre cei afectați să nu sufere efecte adverse serioase”, a precizat Kerth.

Cele 8 persoane se aflau în categoria cu prioritate pentru primirea vaccinului anti-COVID Pfizer-BioNTech. Germania a început vaccinarea împotriva virusului ucigaș weekendul trecut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.