Renovarea unei case este un proiect frumos și plăcut, dar, în același timp, este o provocare, mai ales că aceasta reflectă personalitatea ta și a familiei tale. Fiecare casă este unică și tocmai de aceea trebuie acordată o mare atenție detaliilor și micilor elemente de decor. 

Indiferent că visezi la o transformare completă sau iubești actualul design, dar simți nevoia unei schimbări, tot ceea ce ai nevoie este inspirație și o scurtă listă cu lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a avea la final un proiect reușit. Așadar, în loc să îți oferim sfaturi despre cum ar trebui să decorezi casa, am decis să creăm un mic ghid care să te ajute să eviți anumite greșeli de design.

 

Nu zugrăvi înainte de a alege mobila

 

Vopseaua este disponibilă în orice culoare, așadar sfatul nostru este să lași această etapă spre final, după ce ai ales mobila și alte elemente, precum covoare și tablouri. Atât mochetele, cât și canapelele sunt piese limitate din punctul de vedere al culorilor și s-ar putea să apară anumite „divergențe” între nuanțe.

 

Nu face compromisuri în privința calității

 

Una dintre regulile esențiale pentru ca un proiect de transformare a casei să fie un real succes are strânsă legătură cu eliminarea compromisului. Așadar, alege lucruri de calitate care să aibă o durată mare de viață, mai ales în cazul canapelelor, paturilor și dulapurilor. De asemenea, dacă vrei să te bucuri de un decor elegant, optează pentru înlocuirea radiatoarelor clasice și alege calorifere decorative. Există o gamă variată de modele, perfecte pentru orice stil ales.

 

Lasă destul loc pentru acces

 

Fii foarte atent atunci când aranjezi mobilierul în camere. Este important să nu creezi bariere și să nu incomodezi traficul din anumite zone, mai ales în sufragerie, acolo unde primești oaspeții. 

 

Nu afișa tot ce ai

 

Dacă ești colecționar de tablouri sau obiecte de artă, ai o mulțime de amintiri sau suvenire, încearcă să nu le afișezi pe toate. Prea multe obiecte personale pot distruge atmosfera și decorul și vor răpi din frumusețea interiorului. Așadar, fii selectiv și alege lucrurile care au mare însemnătate. 

 

Renunță la lucrurile care nu îți plac

 

Uneori, oamenii tind să țină în casă obiecte care nu sunt pe placul lor sau de care nu mai au nevoie pentru simplu fapt că le-au moștenit sau le-au primit cadou. Chiar și așa, renunță la acestea și aruncă orice nu îți mai este necesar sau nu îți mai place.

 

Nu lipi mobilierul de perete

 

Încearcă să organizezi totul astfel încât piesele de mobilier să nu fie lipite de pereți. Chiar dacă poate părea un pic mai dificil de realizat, îți garantăm că nu este imposibil, iar la final tu te vei bucura de o locuință primitoare. Mai mult, acolo unde există calorifere, nu le ascunde în spatele unei canapele sau mese pentru că nu va face decât să aglomereze și să încarce spațiul.

Nu face o obsesie din culoarea preferată

 

Culoarea ta preferată nu trebuie să fie nuanță principală pentru designul tău interior. Dacă îți dorești să o scoți în evidență, atunci cea mai bună variantă este să te folosești de ea ca nuanță de accent.

 

Prea puțină lumină naturală 

 

Există multe becuri care încearcă reproducerea luminii naturale, dar încă nu au reușit să replice frumusețea ei. Așadar, o variantă este să optezi pentru perdele subțiri din bumbac sau voal, iar în zone precum baia sau dormitorul, unde vrei să ai intimitate, poți alege draperii sau perdele din materiale groase.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.