În baza Programului Operațional Regional, Agenția de Dezvoltare Nord-Est va beneficia de 1,75 miliarde de euro, iar Primăria Suceava are o sumă prealocată pe Zona Urbană Funcțională de 60,6 milioane de euro.

19,3 milioane de euro vor fi folosiți pentru  „O regiune durabilă mai prietenoasă cu mediul”, 10,3 milioane pentru reabilitarea de clădiri publice și 5,3 milioane de euro pentru creșterea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi.

Vor mai fi 21,7 milioane de euro pentru proiectul vizând transportul metropolitan, 8,1 milioane de euro pentru învățământ, 8,7 milioane de euro pentru promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul economic, social și cultural, 3,6 milioane de euro pentru clădiri rezidențiale și 2,7 milioane de euro pentru secțiunea „O regiune mai digitalizată”.

„Aceste sume prealocate de 60,6 milioane de euro sunt la prima strigare, ca să spun așa. Ele, conform reglementărilor, după doi ani de zile, atunci cînd se face bilanțul cu sumele care nu au fost utilizate, se merge mai departe și se repartizează pe competiție, pe bază de proiecte. Așadar, vom avea posibilitatea să mai atragem fonduri europene pe Programul Operațional Regional. Municipalitatea suceveană a fost la Piatra Neamț, la ADR Nord-Est, cu proiecte în valoare de 100 de milioane de euro. Iată că 60,6 milioane de euro s-au prealocat. Pentru restul trebuie să ne batem la competiție. Cred că noi avem șanse să mai atragem fonduri, pentru că avem experiență”, a precizat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.