CFR a anunțat, vineri dimineața, că circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, între staţiile Caransebeş şi Orşova. Furtunile violente au rupt liniile de tensiune, iar mai mulți arbori s-au prăbușit de pe versanți. Opt trenuri sunt blocate pe traseu.

”Zeci de angajaţi feroviari acţionează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată şi înlocuirea cablului de înaltă tensiune, rupt pe mai multe secţiuni, între staţiile Slatina – Timiş – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenţie în zona afectată, 8 trenuri de călători staţionează în gările  adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului şi înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact”, a transmis CFR.

Trenurile sunt oprite temporar în gările Poarta, Vălişoara, Domaşnea Cornea şi Cruşovăţ. Potrivit CFR, sunt afectate trenurile IR 1693 (Bucureşti Nord – Timişoara), IR 1696 (Timişoara Nord – Bucureşti Nord), IR 1695 (Bucureşti Nord – Timişoara Nord), IR 1692 (Timişoara – Bucureşti Nord), IR 1991 (Mangalia – Timişoara Nord), R 9551 (Orşova – Cruşovăt), Trenul privat 15594 (Arad-Constanţa), Trenul privat 15593( Constanţa-Arad).

CFR a mai anunţat că o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secţia Târgu Jiu – Pietroşani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopţii pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbuşiţi de pe versanţi în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracţiune Diesel pe zona afectată.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.