Sâmbătă, 23 martie, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii se vor alătura inițiatorilor Campaniei „Ora Pământului”, prin reducerea consumului de energie electrică din locuințele proprii și, implicit, a poluării.

Campanie unică în istorie, „Ora Pământului” își propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esențiale funcționării și prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător, alături de ONG-uri, diverse instituții publice sau reprezentanți ai mass-media.

Jandarmeriei Române îi revin, prin Legea 550 din 2004 privind organizarea și funcționarea instituției, atribuții în domeniul protecției mediului înconjurător, al florei și al faunei. De asemenea, în responsabilitatea sa se află și zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul colonel dr. Mircea Olaru, a adresat un apel tuturor jandarmilor, de a participa sâmbătă, 23 martie, la acțiunea „Ora Pământului”, în semn de susținere a eforturilor împotriva poluării și a încălzirii globale.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.