Luni, 27 noiembrie 2017, ora 11.00, în Sala de artă „Elena Greculesi”, Biblioteca Bucovinei”I. G. Sbiera”, copiii sunt așteptați la „Ora Poveștilor”.

La 27 noiembrie 1887 a încetat din viaţă Petre Ispirescu, editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf. Este cunoscut mai ales datorită activităţii sale de culegător de basme populare româneşti: ,,Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, ,,Prâslea cel voinic şi merele de aur”, ,,Aleodor Împărat”, ,,Greuceanu”, ,,Înşir-te mărgăritare”, ,,Sarea-n bucate”, pe care le-a repovestit cu un har remarcabil.
Opera lui Petre Ispirescu este una din cele mai însemnate opere ale literaturii române mai ales datorită lucrării sale principale, culegerea Legende sau basmele românilor, ce cuprinde 37 de basme.
Prin organizarea expoziției de carte ,,Înşir-te mărgăritare” și a ,,Orei poveștilor” susținută de invitata specială, actrița Clara Popadiuc, Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” își propune să trezească în sufletele curate și avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.
Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii.

„Ora poveștilor”, activitate dedicată lui Petre Ispirescu, la Biblioteca Bucovinei

„Ora poveștilor”, activitate dedicată lui Petre Ispirescu, la Biblioteca Bucovinei

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.