20 de misiuni au executat pompierii militari suceveni în ultimele 24 de ore.

Trebuie precizat că 12 intervenţii au fost pe linie medicală, cinci la incendii, două la accidente rutiere şi o misiune la Aşezământul „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, ce aparţine Mănăstirii Bogdana. Aici, militarii de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au fixat geamurile şi au consolidat elementele de acoperiş de la turla bisericii, care prezentau pericol de cădere, acestea fiind desprinse în urma vântului puternic care a bătut pe parcursul zilei de ieri.

Din cele cinci incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, trei au avut cauze specifice sezonului rece. Cel mai puternic s-a produs în comuna Şaru Dornei, unde o locuinţă, cu amprenta la sol pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi, compusă din parter, etaj şi mansardă, a fost la un pas să fie mistuită de flăcări.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din astereala acoperişului şi 30 de metri pătraţi din interiorul mansardei.    

Cele două accidente rutiere s-au produs pe raza oraşului Vicovu de Sus şi la Roşiori, comuna Vadu Moldovei.

La primul accident, care a fost semnalat puţin înainte de miezul nopţii, un tânăr de 21 de ani a rămas încarcerat, după ce s-a răsturnat cu maşina în afara părţii carosabile. Bărbatul a fost extras dintre fiarele contorsionate ale maşinii de către pompierii militari de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, tânărul a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.