Orașul Dolhasca continuă să se dezvolte și în anul 2021. Astfel, potrivit edilului Isachi Decebal, deși pandemia de coronavirus încă nu s-a sfârșit, iar autoritățile locale trebuie să asigure buna funcționare a unităților școlare și sanitare de pe raza localităților lor, investițiile mari vor continua.

„Pe lângă investițiile mai mici pe care le avem în implementare, lucrăm la modernizarea stațiilor de tartare a apei și a rețelei existente. Este un proiect important pe care îl vom finaliza anul acesta”, a declarant Decebal Isachi, primarul orașului Dolhasca.

Pe de altă parte, edilul a subliniat că un proiect foarte important, pe fonduri europene, prevede modernizarea unui bloc de locuințe sociale, construirea unui centru de zi pentru copii cu bazin de înot și un parc, precum și un centru cultural pentru tineret. Primarul a precizat că acest amplu proiect este în valoare de 4,9 milioane de euro.

„De asemenea, avem în implementare proiectul privind reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic <Oltea Doamna> și a școlii primare. Totodată, lucrăm la proiecte noi pe care să le depunem în perioada următoare”, a declarant primarul Decebal Isachi.

Între proiectele importante pentru care se fac demersuri se numără modernizarea drumurilor din oraș, precum și aducțiunea de gaz metan. Trebuie precizat că proiectul privind gazul este făcut prin intermediul unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitare între orașul Dolhasca și comuna Dolhești.

„În funcție de axele de finanțare pe fonduri europene care se vor deschide vom întocmi și vom depune proiecte menite să dezvolte orașul nostru. Ne bazăm foarte mult pe fonduri europene pentru că bugetul nostru nu este unul foarte mare”, a declarat edilul orașului Dolhasca, Decebal Isachi.

Trebuie precizat că în cursul mandatului trecut al primarului Decebal Isachi în orașul Dolhasca s-au făcut investiții, doar cu fonduri guvernamentale prin PNDL, de peste 26 de milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.