După 4 ani de la semnare și 2 ani de când proiectul a fost declarat eligibil, centrul orașul Gura Humorului va deveni un șantier.

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea, a semnat la sediul ministerului 27 de contracte de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, pentru proiecte din 14 judeţe.

Printre orașele care vor primi bani se numără și Gura Humorului. Acesta va beneficia de o finanțare de 3.105.362 lei prin Programul operațional Regional 2007-2013, axa 1”Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creştere”.

Din această sumă, 2.015.106 lei sunt primiți prin FEADR.

catedrala gura humoruluiÎn cel mai scurt timp vor începe lucrările proiectului pentru realizarea accesului și parcări din zona Catedralei Ortodoxe, reabilitatrea și amenajarea unei parcări de pe Str. Marly, amenajarea Parcului Merilor și realizarea unei statui care îl va înfățișa pe ”Ștefan cel Mare”.

„Parcul Merilor” va avea o suprafaţă totală de 1000 m2 din care 413 m2 vor fi alei pietonale, iar 587 m2 vor fi spaţii verzi. În zona străzii Mihail Kogălniceanu este propus spre amenajare un spațiu de parcare pentru 25 autoturisme, cu o suprafaţă de amenajat de 749 m2.

Se va realiza un grup sanitar de utilitate publică, separat pe sexe și cu o cabină pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, cu accese separate dinspre Catedrală. Construcția va fi dotată cu apă curentă, canalizare, iluminat electric și încălzire cu calorifere electrice.

Și iluminatul public va suferi modificări prin faptul că stâlpii de iluminat vor fi metalici și vor avea un aspect clasic – retro, pentru a se încadra cu arhitectura  orașului.

”Acest proiect l-am semnat în urmă cu 4 ani, am așteptat 2 ani de zile finanțare iar faptul că vom primi bani este o minune de la Dumnezeu. Le-am zis și celor din minister acest lucru și am făcut o cruce mare și mă bucur că în sfârșit vom demara lucrările”, a declarat pentru SUCEAVAL!VE primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Proiectul va dura circa 12 luni până ce va fi finalizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.