Am tot vorbit despre activitatea meritorie a Părintelui Vasile Mihăilă, al cărui nume îl găsim legat de foarte multe activități atât religioase, cât și laice. În încercarea de a descoperi motivațiile acestui preot și om deosebit, care a fost nominalizat printre cei mai meritorii bucovineni la sfârșitul anului trecut, am descoperit și mai multe motive pentru care merită să fie evidențiat.

Părintele Mihăilă este Preot Paroh la Hreațca, un sat rătăcit pe lângă Fălticeni, care are abia 150 de familii. Prin munca și abnegația sa, a creat însă acolo un adevărat loc de pelerinaj spiritual, atât biserica, cât și anexele ei fiind un motiv întemeiat pentru o vizită. Ce au reușit să construiască acolo este o minune, așezământul fiind net superior celor aflate în orașe. Fără să minimalizăm cu nimic eforturile Preotului Mihăilă, considerăm că eforturile sale au generat realizări mult mai importante pe tărâm educațional și cultural.

Cu trei ani în urmă, inspirat de numele TVR-Cultural și de desființarea lui, a demarat Asociația Fălticeni Cultural, o asociație cu și pentru tinerii din Fălticeni. Cu o mână de tineri talentați și 0 resurse, a pus pe picioare Trupa Birlic, ca mai apoi să organizeze un concurs de teatru pentru trupe școlare de amatori. Îndrăgostit de muzică, a adunat în jurul său oameni de toate vârstele, născându-se astfel Corala Leon Băncilă, ca mai apoi să facă și un festival de folk, Fălticeni Folk, destinat tinerilor talentați din zonă, care adună an de an elemente promițătoare în concurs și cântăreți cunoscuți în juriu.

Abnegația și interesul alocat artei au făcut să fie remarcat de legatarii testamentari ai lui Ion Irimescu, care i-au propus de curând să preia funcția de director al Muzeului Ion Irimescu, la pensionarea iminentă a actualului director.

Reușitele îi sunt multe, unele cunoscute, altele trecute cu modestie sub tăcere de un om care nu dorește decât să vadă din ce în ce mai mulți tineri talentați afirmându-se și devenind oameni frumoși, cu care Fălticeniul să se poată mândri. Nu avem spațiu să vorbim aici despre inițiativele de voluntariat inspirate de Părintele Mihăilă, despre atelierele de creație pe diverse linii artistice, dar rezultatele muncii sale deja se văd.

Ar trebui probabil să scriem o carte întreagă despre cum reușește Părintele să găsească sponsori pentru activitatea sa ignorată în mare măsură de autorități, iar modul în care își administrează timpul pentru a reuși să facă față tuturor sarcinilor care derivă din multiplele sale activități ar trebui să fie predat la un curs de management. Mereu cu zâmbetul pe buze și de un calm olimpian, acesta este Părintele Vasile Mihăilă, un om deosebit căruia îi dedicăm prima emisiune Oameni de lângă noi, a televiziunii online SuceavaLive.

Vă invităm în această seară să vedeți cum arată în realitate omul care face toate aceste minuni aici, lângă noi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.