Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor, la începutul ședinței de guvern, să mobilizeze autoritățile din subordinea lor pentru a face “controale la sânge” privind respectarea normelor sanitare și să înceapă cu ministerele din subordine, spunând că există inclusiv funcționari publici care încalcă regulile. “Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări”, a afirmat Orban.

 

„Creșterea numărului de persoane infectate trebuie să ne pună în gardă. Solicit fiecărui ministru să sunați moblizarea generală în ministerele pe care le conduceti. Toate ministerele implicate în bătălia anti-COVID să fie mobilizate la maxim pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, le-a spus Orban miniștrilor.
El a afirmat că majoritatea românilor se protejează și respectă regulile, dar sunt și agenți economici, instituții și cetățeni care nu țin cont de aceste norme sanitare și a vorbit din nou despre o “campanie de o agresivitate fără precedent, de negare a virusului”.
„Mesajul este: fără menajamente și fără milă față de cei care încalcă legea. Autoritățile de control să verifice la sânge respectarea regulilor și să ia toate sancțiunile legale. (…) Mai scoateți-i din birou pe cei obișnuiti să stea în birou. Toată lumea să meargă pe teren, să facă raport zilnic, cu măsuri și sancțiuni dictate”, a afirmat Orban.
El le-a cerut miniștrilor să înceapă controalele cu ministerele pe care le conduc, pentru că a avut “surpriza” să vadă și funcționari publici care nu respectă regulile. “Cine nu respectă regulile să fie sancționat disciplinar, chiar amendat și să chemați Poliția. (…) Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări”, a adăugat Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.