Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a fost prezent duminică, 3 octombrie, într-o emisiune la Realitatea Plus, acolo unde a vorbit și despre ruptura dintre acesta și președintele OJ PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Astfel, Orban a subliniat că nu are nicio explicație pentru atitudinea lui Flutur.

Totodată, fostul președinte al Partidului Național Liberal a declarat că, în urma demersurilor sale, Gheorghe Flutur a fost pus președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL, pentru a fi readus pe scena politicii naționale. Ba mai mult de atât, Orban a mai precizat că a schimbat Statutul partidului, astfel încât președintele Ligii Aleșilor Locali să aibă drept de vot în Biroul Executiv.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a declarat că el a fost singurul din PNL care l-a susținut pe președintele Consiliului Județean Suceava, după ce județul și, implicit, Flutur au fost implicați scandalul debutului pandemiei de coronavirus. Ba mai mult, Orban susține că i-a luat apărarea și când alți membri cu greutate din PNL voiau să scape de Flutur și să pună alt candidat la Consiliul Județean Suceava.

De asemenea, Orban a mai precizat că l-a susținut pe Gheorghe Flutur, implicându-se activ și în campania electorală de la locale, atunci când cel din urmă a mai câștigat un mandat în fruntea județului Suceava. În schimb, surprinderea a fost mare atunci când, la parlamentare, OJ PNL Suceava a scos un scor slab, sub media națională, în contextul în care cei mai mulți primari din județ sunt PNL.

Orban a mai spus că scorul slab obținut la parlamentare nu l-a împiedicat pe Flutur să devină prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.