Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi, 23 aprilie,  ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să nu permită revenirea directorului medical Mircea Macovei la conducerea Spitalului Județean din Suceava.

„Nu admit revenirea sa la conducerea spitalului. O spun limpede: nu se poate întoarce  domnul Macovei în funcție de conducere”, a spus Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern de joi, 23 aprilie.

Orban i-a amintit ministrului că, în baza noilor atribuții pe care le-a primit odată cu declararea stării de urgență, deține toate pârghiile pentru a acționa asupra conducerii spitalelor, aflate până acum în subordinea consiliilor județene.

Solicitarea a fost făcută de Ludovic Orban în contextul discuției despre demiterea lui Adrian Streinu-Cercel de la șefia comisiei științifice din Ministerul Sănătății și i-a fost transmisă lui Tătaru, aflat la Timișoara, prn intermediul secretarului de stat Andrei Baciu, care a participat în locul lui Tătaru la ședința de guvern de joi.

Directorul medical al Spitalului Județean din Suceava, Mircea Macovei, s-a întors joi la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a ieșit negativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.