Președintele PNL Ludovic Orban a formulat luni o declarație în legătură cu cele întâmplate în raport cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și decizia președintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Liderul liberalilor a precizat că președintele Klaus Iohannis a avut „motive puternice” pentru a lua decizia de semnare a decretului de revocare a Laurei Coruței Kovesi, având de ales „între interesul personal și interesul României”.

„Suntem convinși că, în spatele acestei decizii, președintele a analizat situația și a avut motive puternice, pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, președintele a ales între interesul personal și cel al României, a ales interesul României, pentru că, în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului declanșării de evenimente care să creeze tulburări sociale, să separe societatea, să dea naștere la diviziune și la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea Romîniei în lume și să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a președinției Consiliului UE. Klaus Iohannis a fost, este și va fi un susținător al luptei anticorupție, al independenței justiției și al democrației”, a declarat Orban, la Parlament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.