Ludovic Orban consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi. Premierul a  dat ca exemplu profesorii, care ar putea avea opţiunea să lucreze până la 70 de ani.

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.

Orban a spus că ar trebui crescută vârsta de pensionare şi a dat exemplul profesorilor, care ar putea să iasă la pensie la 70 de ani, dacă vor să lucreze.

„În momentul în care faci excepţii, deschizi poarta la solicitări pentru excepţii care să fie făcute pentru orice categorie. Din punctul meu de vedere sunt domenii de activitate unde trebuie lăsaţi angajaţii să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare…de la 65 la 70 de ani. De exemplu, profesorii şi medicii să decidă ei dacă vor să rămână în sistem sau nu…şi să nu fie la mâna directorului de şcoală…să fie decizia lor”, a afirmat Ludovic Orban.

Declaraţiile au fost făcute la finalul vizitei premierului la Laserul de la Măgurele – ELI-NP.

 

 

sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.